Hvordan var det nu lige jeg spillede fisk igen?

Fisk er en absolut klassiker inden for kortspil og et spil de færreste ikke har spillet den gang de var børn. Det er et spil, som er underholdende for både børn, ældre og alle herimellem, med andre ord, det er et spil for alle aldre. Reglerne er relativt simple, hvilket gør, at alle kan være med, og spillet kræver ikke andet end et almindeligt sæt spillekort og så selvfølgelig højt humør. Det kan dog altid spices lidt op med vædemål eller lidt sødt til ganen. 

Så oplev spillet fra din barndom igen, og saml familien eller vennerne til et hyggeligt spil fisk og genlev barndomsminderne. Læs mere om spillets regler og muligheder nedenfor.

Fisk hvad for noget? Hvad får det her egentlig ud på?

Fisk er sandsynligvis et af de mest simple kortspil, du kan finde, hvis du gerne vil spille kortspil med familien, måske med undtagelse af sorteper. Det handler helt basaltset om at samle på stik. Når alle kort er blevet til stik, er spillet ovre, og den der har samlet flest stik har dermed vundet.

Hvis du vil være god til fisk, kræver det, at du er god til at bruge din hukomelse og huske hvad der tidligere er blevet spurgt efter og hvad der er sket i spillet ledende op til din tur. Det er nemlig en klar fordel for dig, hvis du kan huske, hvad dine modspillere sidder med, og hvad de samler på og det kan det de spørg efter fortælle dig.

Hvordan spiller man fisk?

Sådan spiller du kortspillet fisk. Spillet foregår på den måde, at alle sidder med syv kort på hånden, og resten af kortene spredes ud i en bunke på midten af bordet, som kaldes fiskedammen.

Det handler så om at forsøge at samle på stik – f.eks.  er alle firene, toerne osv et stik. Dette gør du ved, at du spørger efter et kort hos den modstander, du tror sidder med det kort du skal bruge. Hvis du eksempelvis spørger en modspiller om damer, skal personen give dig alle sine damer. Hvis det lykkes og du får et kort, kan du spørge igen.

Hvis personen, du spørger, siger fisk, har de ikke det kort du bad om. Dette betyder, at du skal trække et nyt kort fra midten af bordet.

Turen kan enten gå på runde, eller I kan gøre det, at det er den person, som lige er blevet spurgt, som må spørge som den næste. Det er lidt op til familien og deres traditioner.

Spillet slutter, når alle kortene i ”fiskedammen”, altså på bordet, er blevet trukket. Personen med flest stik har vundet.

Categories:

5 svar

 1. Eva Q. siger:

  Hej, Cafehusrum.dk Det er så inderligt godt 😉 Venligste hilsner

 2. Esther H. H siger:

  hej – Cafehusrum.dk
  Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt. 🙂
  De bedste hilsner, Esther H. H

 3. Anton K. siger:

  Hej med jer, Cafehusrum.dk
  Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Hvordan var det nu lige jeg spillede fisk igen?’, men ellers god læsning! På forhånd tak, Anton K.

 4. Oliver K. siger:

  Konge artikel, Cafehusrum.dk Det sku meget fint Venlig hilsen, Oliver

 5. Magnus Q. siger:

  Cafehusrum.dk – Godt gået,
  Syntes der er en super fin artikel. Venligste hilsner fra, Magnus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *