Bliv klogere på Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

cabernet sauvignon er verdens mest populære drue til vinproduktion. Du har garanteret hørt ordet før, men muligvis aldrig rigtig forstået hvad det indebærer eller hvorfor netop denne drue er så attraktiv. Dette kan du lære meget mere om lige her.

Druen anses nemlig for, at være den fineste drue på vinmarkedet og rent faktisk er verdens bedste vine ofte baseret på Cabernet Sauvignon. 

Druen dyrkes mange forskellige steder, hvor solen skinner. Det betyder med andre ord, at du sjældent kan dyrke druen hvis du kommer op nordpå. I princippet kræver druen ikke det største i forhold til terroir (som både består af klima og jordbund), men samtidig er det vidt forskellige vine der bliver produceret de forskellige steder. De små forskelle i vejret og jordbunden gør altså en kæmpe forskel for smagen af vinen.

Cabernet Sauvignon er rig på tanniner og farve, hvilket betyder at druen har brug for en længere lagringstid, før vinene i princippet er drikkemodne. Denne type drue kan med fordel lagres helt op til 20 år, mens du ofte vil finde vine fra Sydamerika og Australiens varmeste områder, som kan drikkes allerede umiddelbart efter frigivelen.

Et typisk kendetegn for Carbernet Sauvignon er solbær. Denne smag kan i billige vine være en dominerende faktor, mens den med alderen bliver mere afdæmpet. De rigtig store vine fra Bordeaux udvikler, i takt med alderen, elegance og fløjlsbløde tanniner der har noter af både cedertræ og tobak, samtidig med denne karakteristiske smag af solbær.

Parres med mad

Vin er noget de fleste mennesker nyder til deres mad. Men faktisk bruger folk ofte ikke vin på den helt rigtige måde, hvilket derved betyder at vinen ikke får udnyttet sit fulde potentiale.

Hvis du ønsker den perfekte smags oplevelse, så gælder det altså om at sørge for, at vinen bliver parret med det helt rigtige mad.

Cabernet Sauvignon er det man kalder en kraftig vin, som har potentiale til hurtigt, at komme til at overvælde lette og delikate retter. Det er derfor vigtigt at man overvejer, at matche alkohol niveauet på vinen med tyngden af maden.

Cabernet Sauvignons med en høj alkohol procent går ikke godt i spænd med krydret mad. Dette er fordi, at denne varme og stærke smag vi får i munden fra maden, kommer til at gøre vinen bitter, fordi vinens alkohol niveau ikke stemmer overens med den krydrede mad. Mindre krydret mad, altså mildere og endda mere nordisk mad, krydret med eksempelvis den klassiske sorte peber, skaber en hel fantastisk parring med Cabernet Sauvignon. 

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *