Sjove spil til en festlig aften

En god aften med vennerne er noget af de bedste, og skal der sættes ekstra gang i den, er selskabslege en rigtig god igangsætter. Især hvis du holder en fest, hvor flere af gæsterne ikke kender hinanden, kan det være en rigtig god icebreaker at starte ud med en god selskabsleg og gerne tage et par lege mere i løbet af aftenen.

Her får du et par af mine bud sjove lege, der kan gøre en festlig aften endnu mere festlig.

Margrethe-skål

Margretheskål-legen er en god gammel klassiker. Det er en perfekt start på aftenen, som ryster gæsterne sammen og får gæsterne i det rette humør. Margretheskål kræver, at du som vært har forberedt dig lidt: Du skal finde et tema for gættelegen – eksempelvis noget man kan sælge – og så forskellige emner i relation til temaet – eksempelvis sexlegetøj eller hundefoder, som du skriver ned på sedler og putter i margretheskålen. Gæsterne bliver delt i to hold og en fra hvert hold skiftes til at trække en seddel. Når en gæst på hold 1 trækker en seddel med et ord, skal resten af hold 1 prøve at gætte, hvad der står på sedlen inden for 2 minutter. Den, der har trukket sedlen, må kun bruge fagter til at vise ordet.

Lav en dyre-hat

Et andet bud på en selskabsleg, der ryster gæsterne sammen, er Lav et dyr ud af sølvpapir-legen. (Disclaimer: dette er en leg, der er lige dele sjov og lige dele dårlig for miljøet, så hav det med i dine overvejelser).

Gæsterne konkurrerer på to hold. De får en rulle sølvpapir og skal så på fem minutter konkurrere om hvilket hold, der formår at bygge den sjoveste, flotteste, mærkeligste, flotteste hat med form som et dyr (hvert hold udvælger en person, som skal have hatten på). Det er en leg, der både får deltagerne til at arbejde sammen og knytte bånd, men som også giver et godt grin.

Drukspil

Drikkespil er også en nærmest sikker måde at få festen igang på. Dog passer drukspil sig bedst til situationer, hvor gæsterne allerede kender hinanden, eller i hvert fald på et tidspunkt på aftenen, hvor gæsterne allerede har opnået en vis fortrolighed med hinanden.

Hvis du gerne vil have et drukspil til din fest, kan du finde et udvalg af forskellige spil i app-version. Hvis du foretrækker et fysisk spil, kan du også vælge denne løsning. Via ovensstående link kan du for eksempel købe drikke-ludospil, golfspil hvor man drikker og mange andre sjove spil, hvor udnerholdning og alkoholiske (eller ikke-alkoholiske) drikkke kombineres.

 

Categories:

2 svar

 1. Anker C. siger:

  Fedt – Cafehusrum.dk
  Det sku lækkert
  Dbh, Anker C.

 2. Victor Y. siger:

  Hejsa Det sku godt gået – god læsning 😉
  Rigtig god dag, Victor Y.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *