Sund og nærende grød til din baby

Din baby skal have sund og nærende grød at spise. Som mor eller far er du kun interesseret i at give din baby det bedste at spise, så han eller hun kan vokse godt, have det godt og spise godt. Men hvad skal man egentligt vælge, når der findes så mange forskellige alternativer inden for grød til babyer og små børn. Du vil jo også gerne have at det skal smage godt udover at være sundt og kan det kombineres på en måde, så baby får en masse vitaminer og mineraler og vokser som baby nu skal? Når udvalget er stort, er det vigtigt at du selv tænker over, hvad du har lyst til at give din baby og først derfra vælge den rigtige lækker babygrød.

Hvis du laver det selv

Hvis du laver det selv, kan du bruge et hav af forskellige sorter, som du kan blande op med vand, modermælkserstatning eller veganske mælke. For eksempel kan du købe Hirse. Det fås overalt, både i detail handelen og i urtebutikker, der sælger alt fra te til cremer til sundt slik. Hirsegrød laves nemt og hurtigt, du afmåler noget hirse og blander det op med vand ved svag varme, mens du rører langsomt rundt i det. Når det bliver til grød kan du putte en klat smør i og gøre den mere fed og du kan putte noget frugtmos ovenpå for at give grøden lidt sødme og mere smag.

Havregrød kender du allerede sikker, men det kan også laves til små børn, uden mælk og på vand og igen med noget frugtmos ovenpå eller et par skiver most banan på grøden. Hvis du vil have flere ideer hvilken grød du kan lave til dit barn, kan du enten gå ned i supermarkedet og se på udvalget af grød til babyer eller du kan google dig frem til en opskrift. 

Baby må gerne være lidt tyk

Din baby skal ikke på kur, den må gerne få noget, der er god energi i så den kan vokse godt og udvikle sig som han eller hun nu skal. Vær derfor ikke bange for at der er mange kalorier i den grød du laver eller den virker fed, det har de små godt af og må gerne have elastikker på arme, hals og ben. Som mor eller far skal du sørge for at måltiderne er hyggelige, rolige og noget som både du og baby ser frem til og nyder. 

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *