Når parforholdet gør ondt

 
Når parforholdet gør ondt er der hjælp at hente. Alle der har været i et længerevarende parforhold ved, at det går op og ned. Starten er lyserød, svævende, man er forelsket og elsker den andens underlige finurligheder og til tider lidt specielle gøren og laden.

Det hele er OK, man accepterer hele den anden person, som hun eller han er og man kan slet ikke forestille sig, at tingene nogensinde bliver anderledes, at der nogensinde kan gå noget galt, fordi alt er jo perfekt. Lige indtil virkeligheden indtræffer, lige indtil hverdagen kommer snigende.

En grå hverdag er gift for et parforhold

Når man siger, at en grå hverdag er gift for parholdet er det selvfølgelig ikke vejrudsigten, der refereres til. Det har intet med vind og vejr at gøre eller temperaturer for den sags skyld. Men vi kender alle sammen til den danske, grå hverdag som er så kedelig.

Det danske vejr er Gajol vejr. Vejr der kradser lidt i halsen og gør at man har brug for lidt ekstra for at ’overleve’. Og det samme sker med parforhold, der går hverdag i den og de små søde ting, som I hver især gjorde er nu møgirriterende. De små søde finurligheder, som I hver især har vist hinanden er nu trælse og det som man først syntes var kært, kan nu være klamt. For eksempel at den anden smasker.

Og der kan være 117 andre ting, som ikke er ligegyldige mere og som man overvejer om man overhovedet kan holde ud at kigge på, tænke på og lytte til de næste mange år. Så er tiden til at prøve at komme i parterapi nok kommet, hvis man har det sådan. 

Giv det en reel chance

Når I har taget beslutningen om at gå i parterapi, skal I gøre det når I er enige om, at det kan være en reel mulighed for at gøre jeres parforhold bedre. Det nytter ikke noget, hvis det er den ene der trækker og den anden der prøver at vride sig fri af det. Så er udgangspunktet dårligt og resultatet vil også være skidt.

I må gerne være bange, I må gerne være nervøse og det er helt normalt at man er usikker og i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige. Men I skal begge give det en oprigtig chance, fordi så vil udgangspunktet altid være meget bedre end hvis I tager afsted og har nej-hatten på og ikke tror på det. 

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *